Известие

Collapse
No announcement yet.

Искам Алфа 155 - помоооощ :-)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Искам Алфа 155 - помоооощ :-)

здравейте колеги!искам да си взема алфа 155 и ще бъда благодарен на всеки който ми помогне да направя правилният избор .не съм карал алфа досега и незнам какво да очаквам от нея - освен невероятното чувство от един автомобил със спортна осанка и най-вече със спортно сърце !спрял съм се на коли с 1.7 или 1.8 двигатели с 8 клапана, защото съм чувал ,че са със верига а не с ангр. ремък.също така прочетох във форума, че има някакъв VIN номер по който може да се определи дали продавача е за бой или пък е честен спрямо нас-добросъвестните копувачи .така ,че ако някой ме открехтне на нещо повече за тази кола(дребни, но важни неща при покупка, какво да се гледа, за какво да се внимава и т.н.) ще съм много благодарен!!!знам, че всичко е късмет, не знаеш на какво ще попаднеш но все пак изборът е по-лесен като знаеш повече за колата!!!иначе не се съмнявам в качествата на колата и едва ли бих сменил избора си!!!

благодаря предварително на всички

Търси си 1.8 или 2.0

Аз съм с 1.8 и съм мн доволен

Comment

че какво и е на 1.7 перфектен мотор??стига само 1.8 и 2.0 момчето може да не иска да плаща 350 лева данък за малко по вървяща кола нали??
      155 1.7 94 g.

Comment

Първоначално публикувано от koko155
        момчето може да не иска да плаща 350 лева данък за малко по вървяща кола нали??
        145.76 лв. е данъкът за 1.8.
        1.7 също е над 100 коня и влиза в гадната тарифна графа, така че данъкът ще е съвсем малко по-малък. Имаше калкулатор на сайта на данъчното, ма ме мързи да ровя.

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
        Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

честно казано данъка не ме вълнува много!просто моля за съвет при покупка и най-вече при огледа на кола която ми хареса!!!благодаря предварително

Comment

Ми... една тема по-долу има цели две теми по твоя въпрос.

И въобще
            Първоначално публикувано от bass
            btw повечето раздели във форума са описани като "бла-бла.... съвети при покупка" - защо не сложите във всеки моделен раздел по една важна тема, в която да се съберат всички описани с толкова ентусиазъм (и повтарящи се при всеки следващ бъдещ купувач ) плюсове и минуси на модела, както и напътствия?

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
            Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Ами колега VIN-а го има в големия талон на колата, или в митническите документи. Другия вариант е като отвориш капака на погледни отгоре на левия амортисьор там е написан ако ме не лъже паметта. Би трябвало да е нещо от сорта на ZAR167000001084

Можеш да го провериш номера тук : vin.alfaromeo-bg.com
              Ta така, иначе какво да гледаш по колата. Гледат си се напълно стандартни неща, ако не разбираш най добре да я закараш в каръдрен сервиз за диагностика, а по добрия вариант е да си вземеш познат който разбира поне малко за първоначален оглед преди да я закараш на сервиз. Ако си разбираш нещата - тогава е ясно глеадй всичко

Ако си напишеш и от кой град си колегите могат да ти бъдат доста полезни със съвети кое къде и как.
              За данъците няма какво да се притесняваш разликите м/ъ 1.7 1.8 и 2.0 са от порядъка на 20-30 лева. Моята се води в данъчното и по талон като 1.8 и плащам около 10 лева повече, но ако реша да си сменям талона ще ми коства доста повече пари нерви и разправии, за това си плащам повече.
              Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
              ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Ами каквото се гледа при покупката на другите модели автомобили, това се гледа и при покупката на Алфа... Затова моят съвет е да отиваш на огледите с някой, който е в час с автомобилите. Има хора, които само с едно кръгче и кратко вслушване в работата на двигателя, могат да ти направят доста добра диагностика на автомобила.
                По отношение на ДВГ'то - моят съвет е 1.8 или 2.0...

Ако все пак на първоначалните огледи на колата ходиш сам и не отбираш много-много от коли - можеш на първо време да провериш доколко посочените параметри в обявата отговарят на истината. Това все пак ще те насочи доколко е коректен продавача. От там насетне, ако си харесаш някой автомобил на "първо четене", задължително следващия оглед с познавач и ако и той няма забележки - някой сериозен сервиз за диагностика.
                Аз, като купувах моята, продавача беше от Ловеч, аз живея в Кърджали, но си уредихме среща в София - във фирмения сервиз, за диагностика.

Успех и късмет с търсенето!
                AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
                Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Първоначално публикувано от alfa155Q4
                  честно казано данъка не ме вълнува много!просто моля за съвет при покупка и най-вече при огледа на кола която ми хареса!!!благодаря предварително
                  ако не си купил още,значи се бавиш...аз карам 1.7 сус спортно окачване вече 3 години и нямам проблем.мани тея глупости за дануците,които обича този автомобил,това не го инересува...успех..
                  =============================
                  кирилица ?????
                  gaz i po rjadko spira4ki.....АЛФА РОМЕО155....I GOSPOD BI SE KA4IL DA SE POVOZI

Comment

Само 2,0 л 8V e истината. По- икономична поддръжка от 16V , и върви много повече от 1,8
                    Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
                    Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Първоначално публикувано от kris11
                      Само 2,0 л 8V e истината. По- икономична поддръжка от 16V , и върви много повече от 1,8
                      И не врви Ако си намериш 16 волтова и да е добра, взимай ! Щото иначе дайте да караме каруците, шото там подръжката е една бала люцерна.
                      Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

evala bate,kvi sa teja gluposti?podrujkata bila evtina.....nali e alfa be,koi go interesuva?ako iska evtino,neka si vzeme lada...
                        --------------
                        Продължаваш с кирилицата!!!!!
                        Последно предупреждение, има правила във форума!!!!
                        gaz i po rjadko spira4ki.....АЛФА РОМЕО155....I GOSPOD BI SE KA4IL DA SE POVOZI

Comment

които не е карал алфа 155 тои не знае какво мойе тази кола и какув кеф е да я караш.хората са казали "които няма пари за феррари си копува алфа 155" :П
                          Alfa Romeo 155 1.8 TS '93

Comment

ми аз сам карал и 8В и 16В
                            ми няма да споря 16 В не шщото е моя а защото ако искаш да харчи малко караш леко ако искаш да варви напуваш до 7300 оборота без грижи
                            пак подръшката мисля че на 16В е доста по рядка от 8в моторите освен ремаците и ролките но конете си имат е цена
                            от тука на натъка е въпрос на късмет с колта
                            Volvo S80 2.0 T5 180hp
                            Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
                            Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

Първоначално публикувано от 155 gta
                              които не е карал алфа 155 тои не знае какво мойе тази кола и какув кеф е да я караш.хората са казали "които няма пари за феррари си копува алфа 155" :П

Comment

Working...
                              X